ТРАНСКОРДОННІ ЗУСТРІЧІ

19 -20.11.2007 Насутув
ТРАНСКОРДОННИЙ ЦЕНТР ПІДТРИМКИ РИНКУ ПРАЦІ ТРАНСКОРДОННІ ЗУСТРІЧІ
СЕМІНАР ДЛЯ ІНСТИТУЦІЙ ОСВІТИ ДЛЯ ДОРОСЛИХ

19 -20 листопада 2007р. в в тренінгово - конференційному Осередку Європейського Дому Зустрічей в Насутові (20 км від Любліна) відбувся: польсько-білорусько-український семінар для представників інституцій освіти для дорослих «Партнерство заради розвитку».

Метою семінару була рефлексія про роль освіти для дорослих та порівняння моделей цієї освіти в Польщі, Білорусії та України; а також підтримка розвитку регіонального ринку праці та осіб і інситуцій, які функціонують на цьому ринку.

На семінарі були представники вищих навчальних закладів, ПТУ, інституцій ринку праці та громадських і неурядових організацій, які займаються освітою для дорослих.

Семінар розпочався представленням учасників та презентацією специфіки заходів на зустрічі інситуцій в сфері освіти для дорослих.

Вступом до тематики семінару був виступ с. канд.н. Анни Валюлік, CSFN, Вища Школа Філософсько- Педагогічна Ігнатіанум з Кракова на тему „Значення освіти для дорослих в професійному розвитку” ПРЕЗЕНТАЦІЯ_1 /MS WORD/
с. канд.н. Анна Валюлік також представила ідею освіти для дорослих в Польщі ПРЕЗЕНТАЦІЯ_2 /PDF/

Про систему освіти для дорослих в України розказала Неля Грінчук з Центру Кар’єри Волинського Університету ім. Лесі Українки з Луцька.

Натомість ситуацію системи освіти для дорослих в Білорусії представив Андрій Левко, директор громадської організації «Фокус-група» з Мінська

На другий день семінару в нас в гостях була Пані Дорота Адах, Директор Відділу Професійної освіти та освіти для дорослих Кураторіум Освіти в Любліні, яка представила реалізацію ідеї освіти дорослих в сфері освіти професійної. ПРЕЗЕНТАЦІЯ_3 /PDF/

Презентацію діяльності Університету Третього Століття , а також реалізованих ним міжнародних проектів провела пані Малгожата Становська, Люблінський Університет Третього Століття. ПРЕЗЕНТАЦІЯ_4 /PDF/

На закінчення було представлено ініціативи неурядових організацій, в сфері освіти для дорослих. Заходи проведені Західьо-українським ресурсним центром зі Львова представила Ірина Галяйко; Пан Матеуш Поляшек представив, представила один з проектів реалізованих Фундацією в сфері освіти для дорослих, спрямований до безробітних жінок. ПРЕЗЕНТАЦІЯ_5 /PDF/

Семінар вів директор Інституту Ринку Праці – Фонд Новий Став – Конрад Конефал.

ПРОГРАМА СЕМІНАРУ /DOKUMENT MS WORD/
Анкета Учасника /DOKUMENT MS WORD/