POINFORMUJ ZNAJOMYCH

NOWA ROLA

REKRUTACJA DO PROJEKTU

Rekrutacja do projektu prowadzona b臋dzie w spos贸b ci膮g艂y do czerwca 2013 roku.

By zg艂osi膰 si臋 do udzia艂u, nale偶y dostarczy膰 wype艂nione dokumenty
(dost臋pne w zak艂adce DO POBRANIA):

• Karta zg艂oszeniowa Pracodawcy do udzia艂u w projekcie z list膮 oddelegowanych pracownik贸w oraz za艂膮cznikami:
    • O艣wiadczenie o spe艂nianiu kryteri贸w mikro lub ma艂ego przedsi臋biorstwa
    • O艣wiadczenie o posiadaniu siedziby lub jednostki organizacyjnej na terenie wojew贸dztwa podlaskiego
    • O艣wiadczenie o sytuacji ekonomicznej przedsi臋biorstwa
    • Formularza informacji przedstawianych przy ubieganiu si臋 o pomoc inn膮 ni偶 pomoc w rolnictwie lub rybo艂贸wstwie, pomoc de minimis lub pomoc de minimis w rolnictwie lub rybo艂贸wstwie
    • Po艣wiadczona za zgodno艣膰 z orygina艂em kserokopia aktualnego dokumentu rejestrowego Przedsi臋biorcy (KRS lub wpis do Ewidencji Dzia艂alno艣ci Gospodarczej 鈥 EDG, w przypadku sp贸艂ki cywilnej nale偶y do艂膮czy膰 r贸wnie偶 Umow臋 sp贸艂ki) lub wydruk z Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia艂alno艣ci Gospodarczej.
    • O艣wiadczenie o realizowaniu inwestycji finansowanych z Innych funduszy ni偶 Europejski Fundusz Spo艂eczny wraz z kserokopiami dokument贸w to potwierdzaj膮cych (je艣li dotyczy)

• Karta zg艂oszeniowa Pracownika wraz z O艣wiadczeniami

• Za艣wiadczenia Pracownika o zatrudnieniu lub Za艣wiadczenie Przedsi臋biorcy o prowadzeniu dzia艂alno艣ci gospodarczej

Po weryfikacji zgromadzonych dokument贸w kandydat贸w zostanie utworzona lista pracownik贸w przedsi臋biorstw zakwalifikowanych do udzia艂u w Projekcie 鈥 z podzia艂em na wielko艣膰 przedsi臋biorstwa, nast臋pnie na p艂e膰

Dla os贸b spe艂niaj膮cych wymogi formalne, kt贸re nie zakwalifikowa艂y si臋 do projektu ze wzgl臋du na brak wolnych miejsc zostanie utworzona lista rezerwowa w podziale na wielko艣膰 przedsi臋biorstwa i p艂e膰 oddelegowanego pracownika.

Ko艅cowym etapem rekrutacji jest podpisanie Umowy wewn膮trzprojektowej z Beneficjentem Pomocy, tj. Pracodawc膮.

Projekt 鈥濫nergooszcz臋dne Budowanie鈥
realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapita艂 Ludzki,
Priorytet: VIII. Regionalne Kadry Gospodarki,
Dzia艂anie: 8.1 Rozw贸j pracownik贸w i przedsi臋biorstw w regionie,
Poddzia艂anie: 8.1.1 Wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsi臋biorstw,
na podstawie umowy podpisanej z Wojew贸dzkim Urz臋dem Pracy w Bia艂ymstoku.
www.europa.eu www.efs.gov.pl

DO G覴Y