OTWARTA - NIEZALEŻNA - AKTYWNA!
WIADOMOŚCI

Rekrutacja uczestniczek

0d 1 sierpnia 2010 ruszyła rekrutacja do projektu „Otwarta – Niezależna - Aktywna” - podniesienie aktywności zawodowej oraz zdolności do zatrudnienia kobiet pozostających bez pracy z terenu miasta Ostrołęka i powiatu ostrołęckiego.

W ramach projektu uczestniczki otrzymają wsparcie w zakresie określenia swoich predyspozycji osobowościowych, zawodowych i planowania ścieżki kariery (indywidualne doradztwo zawodowe), zdobędą umiejętności poruszania się po rynku pracy (grupowe poradnictwo zawodowe), podniosą swoje kwalifikacje (kursy zawodowe: pracownik obsługi biurowej, podstawy księgowości z obsługą programów finansowo-księgowych, kadry i płace, handlowiec z obsługą komputera i kasy fiskalnej, grafika komputerowa) oraz będą miały możliwość praktycznego wykorzystania zdobytych umiejętności (3 miesięczny staż zawodowy).

Udział w projekcie jest bezpłatny.

Do projektu zapraszamy bezrobotne kobiety (zarejestrowane i niezarejestrowane w Urzędzie Pracy) mieszkające w Ostrołęce bądź na terenie powiatu ostrołęckiego.

• osobiście do biura projektu (ul. Gorbatowa 15 lok. 59, Ostrołęka)
  • bądź drogą emailową na adres: ostroleka@eds-fundacja.pl

w terminie do 31 października 2010 r.

Ilość miejsc jest ograniczona

Do pobrania:

• Formularz Zgłoszeniowy PDF , MS Word
  • Regulamin uczestnictwa PDF
  • Szczegóły rekrutacji do projektu PDF

Projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki,
Priorytet VI Rynek pracy otwarty dla wszystkich, Działanie 6.1.1 Poprawa dostępu do zatrudnienia oraz wspieranie aktywności zawodowej w regionie, Poddziałanie 6.1.1 Wsparcie osób pozostających bez zatrudnienia na regionalnym rynku pracy

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego
w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

www.europa.eu www.efs.gov.pl